Ora de Sibiu
Barbat Masca Coronavirus.jpg

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat miercuri trei noi decese din cauza coronavirusului înregistrate în România. În prezent, avem 85 de morți.

Potrivit GCS, este vorba de o femeie de 54 ani, din București, care a murit la 45 de minute după ce s-a prezentat la UPU. „Bolnava a decedat la 45 de minute după prezentare în UPU- SUU București (prezentare în 29.03.2020 ora 23:45 decedat în 30.03.2020 la 0:15). Confirmată cu COVID-19 în 30.03.2020. Bolnava a mai avut internări în SUUB în perioada 03.03-10.03.2020 în Secția de Medicină Internă și în perioada 10-26.03.2020, în Sectia de Chirurgie toracică. Pacienta era cunoscută cu Neoplasm ovarian în stadiu terminal. Conform informațiilor primite de la SUUB în această perioadă pacienta nu a prezentat nicio patologie infecțioasă”, a transmis GCS.

Al doilea deces anunțat miercuri este al unui bărbat de 85 ani, din județul Timiș. Acesta a fost internat în Spitalul Clinic Militar Timișoara în data de 23 martie, iar primul test a ieșit negativ pentru COVID-19 în 25 martie. În cursul nopții de 26 spre 27 martie, starea acestuia s-a deteriorat, a fost transferat in ATI, unde i-au fost recoltate noi probe și a fost confirmat cu noul coronavirus în 27 martie. În aceeași zi, bărbatul a fost transferat în ATI la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase V. Babeș Timișoara. Acesta suferea de diabet zaharat, hipertensiune arterială, fibrilatie atrială paroxistică, insuficiență renală cronică și Alzheimer. Decesul a fost înregistrat marți.

De asemenea, a murit o femeie de 63 ani, din București. Aceasta a fost internată în ATI la INBI Matei Balș în 23 martie, intubată, ventilată. Ea a fost confirmată pozitiv cu noul coronavirus în 24 martie. Aceasta făcea dializă, și, potrivit GCS, a intrat în contact cu un caz confirmat de COVID-19 la un centru privat de dializă. Ea mai suferea de CIC, HTA, boală renală cronică și hipotiroidism. Decesul a fost înregistrat miercuri.

Conform GCS, numărul total al deceselor înregistrate în România la pacienți confirmați cu COVID-19 ajunge la 85.

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.