Mâine, 24 martie, la ora locală 20.30, oameni din peste 7000 de orașe, din 180 de țări, vor stinge simbolic lumina și vor aprinde conversația despre biodiversitate, participând la cea mai mare mișcare voluntară de mediu din toate timpurile, Ora Pământului (Earth Hour). În România, 25 de orașe au anunțat organizarea unor activități, in ciuda fenomenelor meteo extreme din ultimele zile.
Printre acestea se află și Tulcea. Sâmbătă seara se va stinge lumina în Primăria municipiului Tulcea, Prefectura județului Tulcea, Consiliul Județean Tulcea, ARBDD, Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare Delta Dunării, ICEM, Inspectoratul Școlar al judeţului Tulcea.
Primaria programase și un spectacol tematic de muzică și dans, cu participarea elevilor tulceni. Evenimentul ar trebui să se desfășoare în Piața Civică, folosind ca surse de lumină lanternele si felinarele. Din cauza vremii severe însă, este posibil ca manifestarea artistică să fie reprogramată.
Earth Hour a pornit în 2007, când peste 2.2 milioane de oameni și 2000 de sedii de companii din Sydney au stins luminile pentru o oră, din nevoia de a atrage atenția, la nivel global, asupra problemei schimbărilor climatice. De atunci, din ce în ce mai mulți oameni s-au alăturat acestei mișcări de mediu, pentru a arăta că doresc mai multă determinare și acțiuni concrete din partea decidenților în adresarea problemelor din ce în ce mai acute de mediu.
Din 2011, Earth Hour a intrat în etapa Mai mult decât o oră pentru planetă (Beyond the Hour). Astfel, pe lângă gestul simbolic de a stinge lumina, oamenii au început să se implice în acțiuni de mediu în fiecare zi, să-și schimbe comportamentul, pentru a avea un impact mai mic asupra naturii.
În acest an, WWF colaborează și cu Cercetașii României, pornind de la intenția de a-i forma și inspira pe viitorii lideri pentru mediu.

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.