Procurorul Gheorghe Popovici ar urma sa revină la Parchetul de pe Lângă Tribunalul Tulcea după ce pe data de 14 februarie, CSM va verifica nota Direcţiei resurse umane şi organizare privind cererea formulată de incetare a activităţii la Direcţia Naţională Anticorupţie şi continuare a activităţii la Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea

Potrivit g4media.ro, adjunctul şefului DNA, procurorul Nistor Călin, a cerut Secţiei pentru procurori a CSM revocarea procurorului Gheorghe Popovici, adjunct al şefului Secţiei a 1 din DNA, potrivit ordinii de zi a CSM de joi, 14 februarie. Pe listă este şi solicitarea de încetare a activităţii în DNA formulată de Popovici şi de continuare a activităţii ca procuror la Parchetul din Tulcea, de unde provine.

Gheorghe Popovici a fost din 2014 până anul trecut şef al Secţiei 1 de combatere a corupţiei din DNA, secţie coordonată direct de fosta şefă a DNA, Laura Codruţa Kovesi. Popovici, de formaţie criminalist la Parchetul din Tulcea, a fost selectat drept succesor de Lucian Papici, fostul şef al Secţiei a 1 de pe vremea lui Daniel Morar.P Recent, Popovici a fost audiat ca martor într-un dosar al Secţiei pentru investigarea infracţiunilor din Justiţie (SIIJ) din cadrul Parchetului general (PG).

Alături de Kovesi, Popovici este vizat de SIIJ după ce Alina Bica şi omul de afaceri Horia Simu i-a reclamat pentru presupuse abuzuri. În vara anului trecut, Popovici a fost trimis în judecată disciplinară de Inspecţia Judiciară, care l-a acuzat că ar fi minţit că nu au fost interceptări într-un dosar penal.

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.