Demisia 560x180.png
Demisia 560x180.png

Filiala tulceană a Alianței Naționale a Sindicatelor Bugetarilor SED LEX a trimis azi un comunicat de presă, asumat şi semnat de Biroul Executiv al Alianței Naționale a Sindicatelor Bugetarilor SED LEX şi transmis în teritoriu tuturor filialelor, prin care i se cere public demisia senatorului Florin Cîţu.

Reacţia Alianței Naționale a Sindicatelor Bugetarilor SED LEX vine imediat după ce senatorul liberal transmis pe constul său de pe o reţea de socializare sub titlul „Vine momentul adevărului!” că „în medie salariile nete ale bugetarilor sunt duble faţă de cele din sectorul privat. DUBLE!”.

Senatorul liberal condamnă în postarea sa faptul că „Bugetarii primesc tichete de vacanţă, tot felul de sporuri, zile libere şi, cel mai important, siguranţă, că indiferent de cât prost îşi fac meseria nu pot să concediaţi.”

În continuare senatorul PNL vine şi cu soluţii pentru a îndrepta lucrurile, respectiv „Dacă bugetarii vor să-şi păstreze aceste beneficii atunci trebuie să accepte să plătească taxe mai mari pe venit decât cei din sectorul privat şi (…) să accepte să muncească fără vouchere, tichete de vacanţă, tot felul de sporuri, pensii speciale şi mai ales trebuie să accepte să fie concediaţi atunci când nu-şi fac treaba.”

Postarea  din 20 august, o zi caniculară de vară, se încheie cu o concluzie: „AJUNGE! Vine curăţenia de primăvară.”

În faţa unei astfel de postări a celui ce se pregăteşte să fie ministrul finanţelor al unui Guvern paralel, bugetarii au reacţionat foarte repede, mai ales cei din ministerul pe care senatorul liberal speră să îl conducă mai devreme sau mai târziu.

Comunicatul SED LEX

Biroul Executiv al Alianței Naționale a Sindicatelor Bugetarilor SED LEX este obligat să completeze solicitările de reorganizare a sectorului public pe care domnul Florin Cîțu le propune ca măsuri ale Partidului Național Liberal, în situația în care ajunge la guvernare, respectiv:

1) Respectarea voinței populare exprimată prin referendum și micșorarea numărului de parlamentari la maxim 300 din cei 540 cât sunt în prezent.

2)  Respectarea voinței poporului de a limita activitatea parlamentară la o singură cameră.

3) Retragerea din sectorul bugetar a tuturor ”pilelor”, relațiilor celor din partidul pe care îl reprezintă și care au fost aduși forțat în sectorul ”bugetar”, așa cum îl numește dânsul, fără a înțelege însă foarte clar ce înseamnă sectorul bugetar.

4) Luarea de măsuri împotriva colegilor care, în perioada în care s-au aflat la conducere, nu au reușit să realizeze o autostradă, nu au reușit reducerea niciunei taxe, dimpotrivă acum suntem în situația în care renunțăm la taxele care au fost introduse pe timpul guvernării PNL.

Domnule Florin Cîțu, dacă toate cele de mai sus ar fi fost respectate, dumneavoastră nu ați mai fi fost senator acum și nici nu ar mai fi trebuit să dețineți o funcție în statul român vreodată.

Nici măcar nu ați avut curiozitatea să faceți o analiză în ceea ce privește impactul introducerii tichetelor de vacanță asupra industriei hoteliere și dezvoltării acestui segment de activitate.

Cât de lipsit de caracter să fii după ce ani de zile ai condus România, ai luat măsuri care ne-au adus în această situație, să vii acum să critici ce ați distrus cu bună știință în țara asta în ultima perioadă.

Domnul senator, instituțiile bugetare din România înseamnă sistemul sănătății (medici, asistente etc), sistemul de învățământ (profesori, educatori etc), sistemul de ordine publică și siguranță națională (armată, poliție, jandarmerie etc), sistemul administrației publice (ministere, primării etc), care lucrează pe baza legilor pe care dumneavoastră le aprobați.

Deoarece din necunoaștere ați jignit foarte mulți conaționali care își fac treaba în domeniile pentru care sunt pregătiți, ar fi bine să vă dați demisia imediat din funcția de senator al României.

Și nu uitați, sunteți plătit din taxele și impozitele românilor. Gata cu dezmățul public, să-i punem capăt! Dați-vă demisia din funcția pe care o dețineți!

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.