Polițiștii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanța, împreună cu reprezentanți ai Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură, au finalizat cercetările în Marea Neagră, în zona depistării pescadorului turcesc care a fost surprins că desfășura activități de pescuit ilegal în Zona Economică Exclusivă a României.

Astfel, în urma cercetărilor desfăşurate la fața locului, s-au descoperit și recuperat din mare 114 plase de pescuit, în lungime totală de aproximativ 5.700 ml, cu captură de pește – 438 kg de pește din specia calcan, 1.387 bucăți de pește din specia calcan, impropriu consumului – precum şi alte specii marine, respectiv 25 delfini și 3 rechini.

Plasele de pescuit au fost ridicate în vederea confiscării, cantitatea de pește a fost predată unor societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale.

Reamintim faptul că, în data de 20.05.2019, poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă au identificat în Marea Neagră, un pescador turcesc aflat la braconat în Zona Economică Exclusivă a României.

Echipajul pescadorului, format din 8 marinari, nu s-a supus somaţiilor legale ale poliţiştilor de frontieră şi a încercat să scape de urmărirea navelor PFR, fapt pentru care poliţiştii de frontieră au folosit gradual armamentul de la bordul navei, reușind astfel oprirea pescadorului turcesc. Ambarcaţiunea s-a scufundat,  echipajul fiind transferat la bordul uneia dintre navele P.F.R.

Comandantul ambarcaţiunii este cercetat în stare de arest preventiv, iar în cauză poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă, sub coordonarea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanta,  efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de „pescuitul comercial în habitatele piscicole naturale, prin orice metode şi mijloace, al peştilor şi al altor vieţuitoare acvatice, în perioada de prohibiţie”,”pescuit ilegal și pescuit neraportat al calcanului”, „distrugerea sau avarierea unei nave ori a încărcăturii acesteia”, „conducerea unei nave de către o persoană fără brevet sau fără certificat de capacitate corespunzător”, „pescuitul comercial sau sportiv fără licență sau autorizație de pescuit”.

 

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.