Primăria municipiului Tulcea va marca, miercuri seara, în parcul Monumentului Independenţei, Ziua internaţională a Dunării, printr-o serie de acţiuni menite să ofere publicului momente de relaxare în faţa fluviului.

Potrivit unui comunicat de presă remis de autoritatea locală, acţiunile vor începe la ora 19.00, iar locul a fost ales datorită priveliştii oferite de fluviu.

„Propunem publicului parcurgerea unui traseu simbolic dedicat frumuseţilor şi beneficiilor Dunării, periplu de-a lungul căruia vor avea loc o expoziţie de fotografii ce înfăţişează Dunărea de la izvoare până la vărsare, o degustare din darurile Dunării: produse din peşte preparate după reţete locale şi un concert de muzică clasică şi café-concert”, se arată în comunicatul de presă al Primăriei municipiului Tulcea, relatează Agerpres.

Treptele monumentului vor găzdui de asemenea un concert susţinut de elevi ai Liceului de arte „George Georgescu” Tulcea şi un moment muzical semnat de Aurelian Croitoru.

„În fiecare an, pe 29 iunie, la propunerea ţărilor dunărene şi sub auspiciile Comisiei Internaţionale pentru Protecţia Fluviului Dunărea (ICPDR), serbăm Ziua Internaţională a Dunării. Această zi marchează semnarea Convenţiei privind cooperarea pentru protecţia şi utilizarea durabilă a fluviului Dunărea, eveniment care a avut loc pe 29 iunie 1994, la Sofia”, se precizează în sursa amintită.

Evenimentele prilejuite de Ziua internaţională a Dunării au debutat marţi la Tulcea cu o şedinţă extraordinară a comisiilor şi comitetelor reunite – Colegiul Prefectural, Comisia de Dialog Social şi Comitetul de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice, acţiune organizată de Prefectura judeţului Tulcea.

În timpul acţiunii, autorităţile au prezentat proiectele cu impact asupra Dunării aflate în desfăşurare, dar şi lucrări pe tema importanţei fluviului pentru dezvoltarea comunităţilor.

Lasă comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.