Controlori CFR suspectați de fraudă majoră prin emiterea de bilete fictive pentru elevi

Deprecated: mb_convert_encoding(): Handling HTML entities via mbstring is deprecated; use htmlspecialchars, htmlentities, or mb_encode_numericentity/mb_decode_numericentity instead in /home/927471.cloudwaysapps.com/cfqzktfxqf/public_html/wp-content/plugins/super-cool-ad-inserter/inc/scaip-shortcode-inserter.php on line 37

Un scandal major a avut loc în cadrul CFR Călători, implicând 35 de controlori de tren suspectați de fraudă. Acuzațiile se referă la manipularea sistemului de rezervări și emiterea fictivă de bilete gratuite pentru elevi, generând un prejudiciu considerabil bugetului Ministerului Transporturilor. Surse judiciare indică faptul că angajații implicați ar fi accesat ilegal bazele de date ale instituției, acționând atât în timpul programului de lucru, cât și în afara acestuia. Aceștia au folosit tabletele de serviciu pentru a depăși limitele autorizării.

Frauda

Frauda a fost realizată prin blocarea intenționată a locurilor în vagoanele pe care controlorii le deserveau, dar și în alte vagoane, ceea ce a împiedicat vânzarea acestora prin canalele oficiale ale CFR. În plus, însoțitorii de vagoane speciale de dormit și cușetă au introdus date false în aplicația XSell Mobile, generând bilete fictive pentru elevi, care, conform legii, beneficiază de gratuitate, dar care nu le-au utilizat.

Biletele respective au fost, de fapt, folosite de alte persoane obligate să plătească tariful normal. Controlorii au raportat lunar un număr fictiv de elevi care ar fi călătorit, iar CFR Călători a solicitat și obținut decontarea contravalorii biletelor de la Ministerul Transporturilor pe baza unor documente false.

Percheziții

În răspuns la scandal, Poliția Română a anunțat că au fost efectuate 39 de percheziții în București și în județele Giurgiu, Teleorman, Brașov, Prahova, Ialomița, Slobozia, Constanța și Buzău. Aceste acțiuni fac parte dintr-o operațiune a polițiștilor de la Transporturi, într-un dosar penal ce include acuzații de abuz în serviciu, delapidare, fals informatic, acces ilegal la un sistem informatic, fals intelectual și înșelăciune.

Autoritățile continuă cercetările, iar dosarul este instruit de Biroul Investigații Criminale, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Tribunalul București.

[Sursa](https://www.oradesibiu.ro/wp-content/uploads/2025/03/perchezitii-mascati-.jpg)

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *