penitenciarul tulcea
sursa Penitenciarul Tulcea

În condițiile în care, prin educație, formare profesională și acces la locuri de muncă, putem reduce riscul recidivei și putem contribui la construirea unei societăți mai sigure și mai incluzive, Penitenciarul Tulcea a organizat ieri, 28 noiembrie 2024, o întâlnire locală de diseminare a unor modele profesionale de bună practică în domeniul reintegrării sociale a persoanelor private de libertate, conform unui comunicat de presă Penitenciarul Tulcea transmis redacției.

Evenimentul a avut loc în cadrul Bibliotecii Județene „Panait Cerna” Tulcea și a avut ca participanți 26 parteneri, colaboratori, profesioniști și membri ai comunității implicați în implementarea Strategiei Naționale de Reintegrare Socială : Inspectoratul Şcolar Judeţean Tulcea, C.J.R.A.E Tulcea, A.J.O.F.M. Tulcea, Serviciul de Probaţiune Tulcea, Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Tulcea și Centrul de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanța, Episcopia Tulcii, Protoieria Tulcea, Seminarul Ortodox Tulcea, Protoeria Niculițel, Fundaţia Stânca Veacurilor Constanţa, Institutul de Cercetări Eco-Muzeale Tulcea, Asociația club sportiv Real Racing Tulcea, Reprezentanți ai Bisericii Martorii lui Iehova, psihologi voluntari și elevi.

Potrivit sursei, reintegrarea socială a persoanelor private de libertate nu este doar o responsabilitate a sistemului penitenciar, ci și o provocare a întregii comunități, dezbaterile fiind realizate tocmai în scopul sensibilizării opiniei publice cu privire la importanţa şi necesitatea implicării acesteia atât în prevenirea infracţionalităţii, cât şi în acordarea de servicii cu efect în reducere a riscului de recidivă.

Totodată, dezbaterile s-au derulat în contextul modificărilor legislative care facilitează organizarea unor servicii publice integrate pentru persoanele liberate.

Astfel, s-a creat un cadru propice pentru dialog și schimb de idei între toți actorii implicați, punând accent pe soluții concrete pentru sprijinirea celor care doresc să revină pe o cale pozitivă în societate.

Proiectul este iniţiat de Administraţia Naţională a Penitenciarelor, desfăşurat la nivel naţional în toate unitățile penitenciare, în cadrul Strategiei Naționale de Reintegrare Socială și a proiectului Strategiei naționale pentru prevenirea recidivei.

Lasă un comentariu

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.