Un grup de tineri derulează un program național de redescoperire și promovare a patrimoniului cultural și natural al României, sub titlul Romania Student Tour.
În perioada 1 – 5 iunie 2017, sub egida Ministerului Tineretului și Sportului, Casa de Cultură a Studenților București realizează prima etapă de teren din acest an. Sunt programate deplasări în aria geografică nord dobrogeană având ca obiective parcuri și rezervații naturale, situri fosilifere, arheologice și Natura 2000, ansambluri arhitecturale și tradițiile din zonă.
Programul Romania Student Tour pune accentul pe utilizarea imaginilor ca mijloc artistic de promovare a activităților în natură, fie ele de protecție a valorilor naturale și culturale sau expediții în ținuturi sălbatice.
Imaginile rezultate din aceste incursiuni vor sta la baza realizării catalogului foto „Dobrogea, tărâmul dintre Dunăre și Mare”, ce se dorește reprezentativ pentru această regiune cu un potențial deosebit, și care permite publicului larg să cunoască și să fie cucerit de resursele locurilor, de natură, oameni, tradiție, istorie și de obiectivele sale turistice. Catalogul va fi prezentat la diverse manifestări naționale și internaționale pentru studenți și tineri.
În urma acestor acțiuni vor fi organizate la București, cât și în alte orașe din regiunea explorată, expoziții de fotografie. Deja există cataloage similare realizate în alte zone – Descoperirea Naturii în Gorjul montan, Ținutul Vulcanilor, Țara dintre Crișuri, Din lumea Banatului, Hațeg ținutul dinozaurilor, Din tainele Bucovinei, Ținutul Neamțului, Enigmele Buzăului, Plaiurile Vrancei, Misterele Olteniei de sub munte.
Parteneri în proiect la Tulcea sunt Direcția Județeană Pentru Sport și Tineret și Administrația Parcului Național Munții Măcinului.
(foto: parcul Munții Măcinului)